Marketing voor mediabedrijven, media voor marketingbedrijven

Je kunt alles kopen op Alibaba, hele vreemde dingen zelfs

Home / Ecommerce / Je kunt alles kopen op Alibaba, hele vreemde dingen zelfs

De Chinese online commercegigant Alibaba heeft een officiële aanvraag voor een beursgang in New York ingediend. Dat is dinsdag bekend gemaakt. Het is nog niet bekend welk bedrag met de gang naar de beurs gemoeid zal zijn, maar analisten rekenen op mogelijk de grootste beursgang in de VS ooit. De totale marktwaarde van de online retailer wordt geschat op maar liefst 168 miljard dollar. De Wall Street Journal becijferde dat de huidige online handel in China ongeveer 295 miljard dollar groot is tegen 74 miljard drie jaar geleden. En als het zo doorgaat is dat over drie jaar maar liefst  713 miljard dollar. Het marktaandeel van Alibaba is 80% en dat willen ze graag zo houden en daarom willen ze keihard doorgroeien.

Op dit moment is de Chinese online winkel, in 1999 opgericht door onder andere voormalig leraar Engels Jack Ma, het vierde grootste techbedrijf ter wereld, na Apple, Google en Microsoft, maar ver voor IBM, Oracle en Samsung. Daar zijn Coolblue en Bol.com dus helemaal niets bij, zelfs Amazon valt erbij in het niet. Wat kun je zoal kopen bij Alibaba? Alles, van kleding tot electronica en van chemicaliën tot machines. Hele vreemde dingen ook, zoals de volgende opmerkelijke producten. De site Mashable zette er een paar op een rij.

1. Natuurlijk de onvervalste gedroogde zeekomkommers!

sea-cuke

2. Wie wil er nou niet gezien worden met transparante kaplaarzen met bijkleurende veters?

shoes

3. Diepgevroren kippenpoten, altijd lekker…

chickenfeet

4. De onvervalste pizzadeeghoorntjesmaker

pizzaconemaker

Jack Ma, nog steeds voor bijna 10% aandeelhouder is inmiddels teruggetreden als CEO, maar het bedrijf maakt nog steeds gebruik van zijn kennis en bij innovatie wordt zelfs zijn oude appartement gebruikt als brainstormhok. Zijn motto: “Most companies, when they’re doing good, they enjoy today’s wonderful life. They don’t worry about five years later—but I worry about five years later.”

Recommended Posts